• Alfreda Walkowska

Leczo warzywne z kuskusem orkiszowym

Leczo warzywne z kuskusem orkiszowym

  • kuskus orkiszowy

  • garść fasolki szparagowej

  • 3-4 marchewki

  • 1 cukinia

  • 1 cebula

  • 1 ząbek czosnku

  • szczypta galgantu w proszku

  • szczypta bertramu w proszku

  • "Przyprawa do potraw - mieszanka"

  • szczypta "mieszanki przypraw z kozieradką"


Przygotowanie:

Wszystkie warzywa umyć i pokroić według naszego uznania, np. na paseczki (marchew i cukinię).

Warzywa utusić na rozgrzanym maśle lub oleju. Można dodać odrobinę wody.

20-30 minut.


Kuskus zalewamy wrzątkiem, krótko przed podaniem.

Kuskus pęcznieje kilka minut.


Łączymy warzywa z kuskusem.


Przed podaniem można dodać szczypior lub pietruszkę.

319 wyświetlenia

SKLEPY FIRMOWE

Polskie Centrum 

św. Hildegardy ®

dr Alfreda Walkowska

Centrum Spotkań im. Jana Pawła II
pl. kard. S. Wyszyńskiego 1
(w budynku Kościoła MB Królowej Polski)
59-220 Legnica

ul. Karmelicka 43 / przyziemie

31-128 Kraków

© copyright by Polskie Centrum św. Hildegardy ®

KONTAKT

Legnica

Poniedziałek–piątek 09:00–16:00

tel.: 76 854 64 86

(zamówienia telefoniczne)

kom.: 516 036 062

(zamówienia internetowe)

e-mail: orkisz@hildegarda.pl

Kraków

Poniedziałek–piątek 10:00–17:00

czwartek 11:00–18:00

tel. sklep stacjonarny Kraków: 665 229 744

Polski Centrum św. Hildegardy