Hildegardowa kuchnia polska

Alfreda Walkowska, Katarzyna i Lidia Walkowskie

 

Hildegardowa kuchnia polska – książka Alfredy Walkowskiej oraz jej córek, Katarzyny i Lidii Walkowskich. Połączenie teorii i praktyki, wiedzy i doświadczenia autorek, tradycyjnej polskiej kuchni z zasadami diety według św. Hildegardy czyni z Hildegardowej kuchni polskiej wyjątkowe, pięknie ilustrowane, praktyczne kompendium i książkę kucharską jedyną w swoim rodzaju.

Na ponad 500 stronach książki Czytelnik znajdzie wiadomości niezbędne do prowadzenia kuchni zgodnie z Hildegardową szkołą zdrowego odżywiania, uwzględniające uwarunkowania polskiej tradycji kulinarnej: wiadomości ogólne, opisy produktów spożywczych (również tych problematycznych i ich zamienniki), zasady spożywania posiłków, racjonalne jadłospisy i rygorystyczne wersje diety, propozycje menu okolicznościowych, kuchenną „apteczkę”, a przede wszystkim – mnóstwo przepisów na smaczne, proste dania. Każdy przepis opatrzony jest ilustracją – przy czym nie są to fotografie studyjne – a każda z potraw na zdjęciu jest wykonana przez autorki książki.

ISBN 978-83-6104-646-2
Liczba stron: 512
Rok wydania: 2018 (wyd. pierwsze), 2022 (wyd. drugie poprawione)
Wydawnictwo: Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska, 59-220 Legnica, Polska


Książka dostępna w naszym sklepie online tutaj: link.

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin