Orkiszowa legumina z malinami

Dodano: 24 cze 2020 Alfreda Walkowska

Orkiszowa legumina z malinami

Składniki:

  • 1 szklanka wody
  • 3 łyżki płatków orkiszowych drobnych
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 1 szklanka malin
  • 2 łyżki płatków orkiszowych grubych
  • szczypta galgantu
  • szczypta bertramu

Przygotowanie:
Płatki orkiszowe drobne wymieszać w wodzie z cukrem trzcinowym.
Zagotować – około 1 minuta.
Dodać maliny.
Wymieszać i chwilę pogotować.

Na patelni uprażyć płatki orkiszowe grube.
Gotową leguminę przełożyć do miseczki, posypać uprażonymi płatkami orkiszowymi.

Można posypać cukrem trzcinowym do smaku. 
Smacznego!



Najnowsze wpisy

Tiramisu orkiszowe

Biszkopt – składniki: 6 jajek 6 łyżek wody zimnej 1 szklanka (160 g) mąki orkiszowej białej typ 650 1/2 szklanki (150 g) cukru trzcinowego cukier waniliowy, odrobina soli 1 łyżeczka […]

25 cze 2025

Wątróbka drobiowa z boczniakami

Składniki: 1/2 kg wątróbek drobiowych 200 g boczniaków 2 łyżki szczypiorku posiekanego 2-3 ząbki czosnku kilka rzodkiewek 2 łyżki masła 1/2 l mleka 1 l wody sól, pieprz Przygotowanie:Wątróbkę włożyć […]

25 cze 2025

Nagietek

1.122 Nagietek (calendula)Nagietek jest zimny i wilgotny. Ponadto posiada w sobie dużą zieloną siłę i przeciwdziała truciźnie. OtrucieCzłowiek, który zje lub wypije truciznę i któremu została ona podana, powinien ugotować […]

25 cze 2025

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin