Cieciorkowy majonez

Dodano: 23 lut 2022 Alfreda Walkowska

Składniki:

  • 350 g ciecierzycy w słoiczku
  • 200 ml oleju winogronowego 
  • 1,5 łyżki musztardy 
  • 1/2 łyżeczki mieszanki z kozieradką
  • 1/2 łyżeczki soli kłodawskiej 
  • 1/2 łyżeczki bertramu
  • 1/2 łyżeczki galgantu 

Przygotowanie:
Ciecierzycę wraz z aquafabą (wodą ze słoiczka) dokładnie zblendować.
Dodać przyprawy i musztardę. Mieszając, powoli dodawać olej. 

Gotowy majonez przełożyć do słoiczka. Przechowywać w lodówce 



Najnowsze wpisy

Macierzanka

Thymus serpyllum L. 1.32 Macierzanka piaskowa (quenela, cunnela, fetvurz, kleyn dost, serpillum) Macierzanka jest ciepła i umiarkowana. WysypkaCzłowiek, który ma słabe ciało, wskutek czego pokrywa się ono wykwitami jak w […]

25 wrz 2024

Udko z kurczaka faszerowane kasztanami jadalnymi w sosie z derenia

Udko z kurczaka faszerowane kasztanami jadalnymi w sosie z derenia udko z kurczaka  farsz do udka: filet drobiowy 10g, kasztany jadalne 10g  białko z jednego jajka, przyprawa hildegardowa  pietruszka natka […]

25 wrz 2024

Kaszotto z ziarna orkiszu z borowikami

Składniki: 200 g ziarna orkiszu siekanego   100 g  borowików – świeże lub mrożone 1 szalotka 10 g masła 1 g korzenia galgantu w proszku  1/2 łyżeczki „Przyprawy do potraw […]

25 wrz 2024

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin