Zapiekanka z chleba orkiszowego

Dodano: 23 cze 2021

Składniki:

  • ok. 200 g pieczywa orkiszowego (może być suche)
  • 1 cukinia mała
  • 1 pomidor
  • 2 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki
  • 150 g sera feta
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki mleka orkiszowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki mielonego korzenia galgantu
  • 1/2 łyżeczki mielonego korzenia bertramu
  • 1/2 łyżeczki „Mieszanki przypraw z kozieradką”
  • „Przyprawa do potraw – mieszanka”

Przygotowanie:

Chleb pokruszyć na małe kawałki.
Warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku.
Na koniec dodać jajko roztrzepane z mlekiem orkiszowym.
Piec 45 minut w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 190°C.