Zapiekanka z chleba orkiszowego
Dodano: 23 cze 2021
Składniki:
- ok. 200 g pieczywa orkiszowego (może być suche)
- 1 cukinia mała
- 1 pomidor
- 2 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki
- 150 g sera feta
- 2 jajka
- 1/4 szklanki mleka orkiszowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- 1/2 łyżeczki mielonego korzenia galgantu
- 1/2 łyżeczki mielonego korzenia bertramu
- 1/2 łyżeczki „Mieszanki przypraw z kozieradką”
- „Przyprawa do potraw – mieszanka”
Przygotowanie:
Chleb pokruszyć na małe kawałki.
Warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku.
Na koniec dodać jajko roztrzepane z mlekiem orkiszowym.
Piec 45 minut w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 190°C.