Tiramisu orkiszowe
Biszkopt – składniki: 6 jajek 6 łyżek wody zimnej 1 szklanka (160 g) mąki orkiszowej białej typ 650 1/2 szklanki (150 g) cukru trzcinowego cukier waniliowy, odrobina soli 1 łyżeczka […]
25 cze 2025
Udko z kurczaka faszerowane kasztanami jadalnymi w sosie z derenia
Dodano: 25 wrz 2024 Alfreda Walkowska
Udko z kurczaka faszerowane kasztanami jadalnymi w sosie z derenia
Przygotowanie:
Udko z kurczaka należy wytrybować i rozklepać na płasko.
Farsz do udka – filet zmielić lub posiekać.
Dodać wcześniej przygotowane kasztany jadalne, przyprawę i białko z jajka.
Wymieszać farsz, nałożyć na udko.
Udko zawinąć, włożyć do rozgrzanego piekarnika ok. 170°C. Piec 40 minut.
Sos dereniowy
konfiturę z derenia rozpuścić w miodzie, na wolnym ogniu.
Danie wyłożyć na półmisek ze świeżą sałatą.
Biszkopt – składniki: 6 jajek 6 łyżek wody zimnej 1 szklanka (160 g) mąki orkiszowej białej typ 650 1/2 szklanki (150 g) cukru trzcinowego cukier waniliowy, odrobina soli 1 łyżeczka […]
25 cze 2025
Składniki: 1/2 kg wątróbek drobiowych 200 g boczniaków 2 łyżki szczypiorku posiekanego 2-3 ząbki czosnku kilka rzodkiewek 2 łyżki masła 1/2 l mleka 1 l wody sól, pieprz Przygotowanie:Wątróbkę włożyć […]
25 cze 2025