Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Udko z kurczaka faszerowane kasztanami jadalnymi w sosie z derenia
Dodano: 25 wrz 2024 Alfreda Walkowska
Udko z kurczaka faszerowane kasztanami jadalnymi w sosie z derenia
Przygotowanie:
Udko z kurczaka należy wytrybować i rozklepać na płasko.
Farsz do udka – filet zmielić lub posiekać.
Dodać wcześniej przygotowane kasztany jadalne, przyprawę i białko z jajka.
Wymieszać farsz, nałożyć na udko.
Udko zawinąć, włożyć do rozgrzanego piekarnika ok. 170°C. Piec 40 minut.
Sos dereniowy
konfiturę z derenia rozpuścić w miodzie, na wolnym ogniu.
Danie wyłożyć na półmisek ze świeżą sałatą.
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]
27 lis 2024