Szybki obiad warzywny z kuskusem

Dodano: 22 maj 2024 Alfreda Walkowska

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła klarowanego 
  • 2 łyżki kuskusu
  • szczypta bertramu
  • przyprawa do potraw do smaku 
  • szczypiorek 
  • odrobina wody 

Przygotowanie:
Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić na małe kawałki. 
Warzywa przełożyć do garnka. Dodać masło i troszkę wody. Gotować kilka minut.
Kuskus zalać wrzątkiem. Poczekać kilka minut.
Do warzyw dodać jajko (zagotować całość) i gotowy kuskus. Przyprawić do smaku. 



Najnowsze wpisy

Biszkopt orkiszowy ze świeżą miętą

Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]

23 kwi 2025

Kotleciki z chleba orkiszowego

Składniki: ok. 300 g namoczonego chleba orkiszowego (świeży lub czerstwy) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku kilka gałązek posiekanej pietruszki kilka gałązek posiekanej świeżej kolendry 1-2 łyżki grysiku orkiszowego szczypta […]

23 kwi 2025

Kmin rzymski

1.17 Kmin (ciminum, carvum)Kmin (kmin rzymski) ma w sobie umiarkowane ciepło i jest suchy. DusznościDla człowieka cierpiącego z powodu duszności  spożywanie kminu jest dobre i pożyteczne, niezależnie od sposobu jego podania, bowiem […]

23 kwi 2025

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin