Szybki obiad warzywny z kuskusem

Dodano: 22 maj 2024 Alfreda Walkowska

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła klarowanego 
  • 2 łyżki kuskusu
  • szczypta bertramu
  • przyprawa do potraw do smaku 
  • szczypiorek 
  • odrobina wody 

Przygotowanie:
Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić na małe kawałki. 
Warzywa przełożyć do garnka. Dodać masło i troszkę wody. Gotować kilka minut.
Kuskus zalać wrzątkiem. Poczekać kilka minut.
Do warzyw dodać jajko (zagotować całość) i gotowy kuskus. Przyprawić do smaku. 



Najnowsze wpisy

Orkiszowo-malinowo do kawy

Biszkopt orkiszowy Składniki: 150 g mąki orkiszowej białej typ 650 4 jajka 120 g cukru trzcinowego 3 łyżki wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia z kamieniem winnym wanilia  Przygotowanie:Białka ubić, […]

12 wrz 2024

Łazanki z koprem włoskim

Składniki: 250 g makaronu pokrojonego na łazanki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 bulwa kopru włoskiego 2 łyżki oleju słonecznikowego 3 szczypty bertramu 3 szczypty galgantu 1 łyżka „Hildegardowej przyprawy z galgantem” „Przyprawa […]

12 wrz 2024

Szanta

1.33 Szanta (marrubium)Szanta jest ciepła, ma dostateczną ilość soku i przeciwdziała róż­nym chorobom. GłuchotaKto ma głuche uszy, powinien ugotować szantę w wodzie, póź­niej usunąć ziele, zaś gorącą parę skierować do […]

12 wrz 2024

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin