Szybki obiad warzywny z kuskusem

Dodano: 22 maj 2024 Alfreda Walkowska

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka masła klarowanego 
  • 2 łyżki kuskusu
  • szczypta bertramu
  • przyprawa do potraw do smaku 
  • szczypiorek 
  • odrobina wody 

Przygotowanie:
Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić na małe kawałki. 
Warzywa przełożyć do garnka. Dodać masło i troszkę wody. Gotować kilka minut.
Kuskus zalać wrzątkiem. Poczekać kilka minut.
Do warzyw dodać jajko (zagotować całość) i gotowy kuskus. Przyprawić do smaku. 



Najnowsze wpisy

Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy

Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]

27 lis 2024

Jesienna zupa dyniowa z kasztanami jadalnymi

Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]

27 lis 2024

Tatarak

Rozdrobnij zatem korzeń i liście tataraku (…). Tak zmieszany proszek jedz codziennie z chle­bem lub w zupie albo pij go w ciepłym winie, aż do swojej śmierci, a nie zapadniesz […]

27 lis 2024

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin