Smarowidło pietruszkowe

Dodano: 23 sie 2023 Alfreda Walkowska

Składniki:

  • 50 g zielonej pietruszki
  • 100 g sera twardego
  • 2 łyżki migdałów mielonych
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1-2 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki „Mieszanki z kozieradką”
  • „Przyprawa do potraw-mieszanka” – kilka szczypt
  • bertram, galgant po kilka szczypt

Przygotowanie:

Pietruszkę umyć, posiekać. Ser pokroić, czosnek rozgnieść, posiekać. 
Do naczynia przełożyć wszystkie składniki, zmiksować.

 



Najnowsze wpisy

Biszkopt orkiszowy ze świeżą miętą

Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]

23 kwi 2025

Kotleciki z chleba orkiszowego

Składniki: ok. 300 g namoczonego chleba orkiszowego (świeży lub czerstwy) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku kilka gałązek posiekanej pietruszki kilka gałązek posiekanej świeżej kolendry 1-2 łyżki grysiku orkiszowego szczypta […]

23 kwi 2025

Kmin rzymski

1.17 Kmin (ciminum, carvum)Kmin (kmin rzymski) ma w sobie umiarkowane ciepło i jest suchy. DusznościDla człowieka cierpiącego z powodu duszności  spożywanie kminu jest dobre i pożyteczne, niezależnie od sposobu jego podania, bowiem […]

23 kwi 2025

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin