Smarowidło pietruszkowe

Dodano: 23 sie 2023 Alfreda Walkowska

Składniki:

  • 50 g zielonej pietruszki
  • 100 g sera twardego
  • 2 łyżki migdałów mielonych
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1-2 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki „Mieszanki z kozieradką”
  • „Przyprawa do potraw-mieszanka” – kilka szczypt
  • bertram, galgant po kilka szczypt

Przygotowanie:

Pietruszkę umyć, posiekać. Ser pokroić, czosnek rozgnieść, posiekać. 
Do naczynia przełożyć wszystkie składniki, zmiksować.

 



Najnowsze wpisy

Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy

Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]

27 lis 2024

Jesienna zupa dyniowa z kasztanami jadalnymi

Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]

27 lis 2024

Tatarak

Rozdrobnij zatem korzeń i liście tataraku (…). Tak zmieszany proszek jedz codziennie z chle­bem lub w zupie albo pij go w ciepłym winie, aż do swojej śmierci, a nie zapadniesz […]

27 lis 2024

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin