Smarowidło „Kasztanowa delicja”

Dodano: 23 wrz 2020 Alfreda Walkowska

„Kasztanowa delicja”

Składniki:

  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka miodu
  • 1 płaska łyżka mąki z kasztanów jadalnych
  • 1 łyżka konfitury wiśniowej


Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać masło, dodać miód, mąkę z kasztanów jadalnych, mieszając połączyć składniki.

Dodać konfiturę, wszystko dokładnie wymieszać.



Najnowsze wpisy

Biszkopt orkiszowy ze świeżą miętą

Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]

23 kwi 2025

Kotleciki z chleba orkiszowego

Składniki: ok. 300 g namoczonego chleba orkiszowego (świeży lub czerstwy) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku kilka gałązek posiekanej pietruszki kilka gałązek posiekanej świeżej kolendry 1-2 łyżki grysiku orkiszowego szczypta […]

23 kwi 2025

Kmin rzymski

1.17 Kmin (ciminum, carvum)Kmin (kmin rzymski) ma w sobie umiarkowane ciepło i jest suchy. DusznościDla człowieka cierpiącego z powodu duszności  spożywanie kminu jest dobre i pożyteczne, niezależnie od sposobu jego podania, bowiem […]

23 kwi 2025

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin