Smarowidło „Kasztanowa delicja”

Dodano: 23 wrz 2020 Alfreda Walkowska

„Kasztanowa delicja”

Składniki:

  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka miodu
  • 1 płaska łyżka mąki z kasztanów jadalnych
  • 1 łyżka konfitury wiśniowej


Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać masło, dodać miód, mąkę z kasztanów jadalnych, mieszając połączyć składniki.

Dodać konfiturę, wszystko dokładnie wymieszać.



Najnowsze wpisy

Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy

Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]

27 lis 2024

Jesienna zupa dyniowa z kasztanami jadalnymi

Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]

27 lis 2024

Tatarak

Rozdrobnij zatem korzeń i liście tataraku (…). Tak zmieszany proszek jedz codziennie z chle­bem lub w zupie albo pij go w ciepłym winie, aż do swojej śmierci, a nie zapadniesz […]

27 lis 2024

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin