Biszkopt orkiszowy ze świeżą miętą
Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]
23 kwi 2025
Sivesan – mieszanka z koprem włoskim
Dodano: 26 paź 2022 Alfreda Walkowska
Ten uniwersalny środek doskonale wspomaga utrzymanie oraz przywracanie zdrowia. Zapewnia dobry kolor skóry i naturalne trawienie, jest pomocny w dolegliwościach żołądkowych i jelitowych, poprawia przemianę materii, stabilizuje układ krążenia. Zalecany jest podczas rekonwalescencji po przebytych chorobach i operacjach.
Składniki:
Zastosowania:
Od pół do 1 godziny po głównym posiłku 2-3 duże szczypty w 20 ml ciepłego napoju, np. napoju pietruszkowego.
Fragmenty z książki „Powrót do harmonii” autorstwa Alfredy Walkowskiej.
Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]
23 kwi 2025
Składniki: ok. 300 g namoczonego chleba orkiszowego (świeży lub czerstwy) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku kilka gałązek posiekanej pietruszki kilka gałązek posiekanej świeżej kolendry 1-2 łyżki grysiku orkiszowego szczypta […]
23 kwi 2025