Sivesan – mieszanka z koprem włoskim

Dodano: 26 paź 2022 Alfreda Walkowska

Ten uniwersalny środek doskonale wspomaga utrzymanie oraz przywracanie zdrowia. Zapewnia dobry kolor skóry i naturalne trawienie, jest pomocny w dolegliwościach żołądkowych i jelitowych, poprawia przemianę materii, stabilizuje układ krążenia. Zalecany jest podczas rekonwalescencji po przebytych chorobach i operacjach.

Składniki:

  • 16 g proszku z nasion kopru włoskiego (Fruc. Foeniculi pulv.)
  • 8 g proszku z korzenia galgantu (Alpinia officinarum Hance)
  • 4 g proszku z korzenia diptamu (dyptamu) (Hb. Dictamni alb.)
  • 2 g proszku jastrzębca (Hb. Pilosellae pulv.)

Zastosowania:

Od pół do 1 godziny po głównym posiłku 2-3 duże szczypty w 20 ml ciepłego napoju, np. napoju pietruszkowego.

Fragmenty z książki „Powrót do harmonii” autorstwa Alfredy Walkowskiej.



Najnowsze wpisy

Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy

Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]

27 lis 2024

Jesienna zupa dyniowa z kasztanami jadalnymi

Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]

27 lis 2024

Tatarak

Rozdrobnij zatem korzeń i liście tataraku (…). Tak zmieszany proszek jedz codziennie z chle­bem lub w zupie albo pij go w ciepłym winie, aż do swojej śmierci, a nie zapadniesz […]

27 lis 2024

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin