Sałatka orkiszowa na lato – z tuńczykiem i winogronem

Dodano: 24 lip 2024 Alfreda Walkowska

Składniki: 

  • 150 g tuńczyka w oleju słonecznikowym (ze słoiczka)
  • garść winogron
  • pomidor
  • kilka rzodkiewek
  • łyżka szczypiorku posiekanego
  • kilka liści sałaty
  • 2-3 łyżki oleju z orzecha włoskiego
  • 2-3 liście szałwii lekarskiej
  • ząbek czosnku
  • makaron orkiszowy 
  • sól
  • Przyprawa do potraw-mieszanka
  • Mieszanka z kminem rzymskim

Przygotowanie:

Do misy przełożyć umytą sałatę, pokrojone w talarki winogrona, pokrojony pomidor, rzodkiewki, szczypior, roztarty ząbek czosnku z listkami szałwii, rozdrobniony tuńczyk i ugotowany makaron orkiszowy.
Dodać olej z orzecha włoskiego, przyprawić.



Najnowsze wpisy

Jabłecznik z cynamonem

Składniki: 150 g miękkiego masła 4 jabłka pokrojone w ćwiartki 3 jajka 130 g cukru trzcinowego 30 ml napoju pietruszkowego (opcjonalnie) 200 g mąki orkiszowej typ 650 2 łyżki mąki […]

22 paź 2025

Pulpety z indyka z patisonami i koprem włoskim

Przepis dla sześcioosobowej rodziny Składniki: mięso z indyka (mielone) – ok. 1 kg patisony – ok. 500 g koper włoski – 2 sztuki śmietanka 31% – ok. 200 ml masło […]

22 paź 2025

Gałka muszkatołowa

1.21 Gałka muszkatołowa (nux muscata)Gałka muszkatołowa ma w sobie duże ciepło, zaś jej siły stanowią dobrą mieszankę. NastrójSpożywanie gałki muszkatołowej otwiera człowiekowi serce, oczyszcza umysł i wprawia w dobry nastrój. […]

22 paź 2025

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin