Sałatka orkiszowa na lato – z tuńczykiem i winogronem

Dodano: 24 lip 2024 Alfreda Walkowska

Składniki: 

  • 150 g tuńczyka w oleju słonecznikowym (ze słoiczka)
  • garść winogron
  • pomidor
  • kilka rzodkiewek
  • łyżka szczypiorku posiekanego
  • kilka liści sałaty
  • 2-3 łyżki oleju z orzecha włoskiego
  • 2-3 liście szałwii lekarskiej
  • ząbek czosnku
  • makaron orkiszowy 
  • sól
  • Przyprawa do potraw-mieszanka
  • Mieszanka z kminem rzymskim

Przygotowanie:

Do misy przełożyć umytą sałatę, pokrojone w talarki winogrona, pokrojony pomidor, rzodkiewki, szczypior, roztarty ząbek czosnku z listkami szałwii, rozdrobniony tuńczyk i ugotowany makaron orkiszowy.
Dodać olej z orzecha włoskiego, przyprawić.



Najnowsze wpisy

Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy

Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]

27 lis 2024

Jesienna zupa dyniowa z kasztanami jadalnymi

Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]

27 lis 2024

Tatarak

Rozdrobnij zatem korzeń i liście tataraku (…). Tak zmieszany proszek jedz codziennie z chle­bem lub w zupie albo pij go w ciepłym winie, aż do swojej śmierci, a nie zapadniesz […]

27 lis 2024

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin