Orkiszowo-malinowo do kawy
Biszkopt orkiszowy Składniki: 150 g mąki orkiszowej białej typ 650 4 jajka 120 g cukru trzcinowego 3 łyżki wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia z kamieniem winnym wanilia Przygotowanie:Białka ubić, […]
12 wrz 2024
Ryba z koprem włoskim w winnym sosie
Dodano: 22 gru 2021 Alfreda Walkowska
Składniki:
Przygotowanie:
W rondlu rozgrzać tłuszcz, dodać pokrojone cebule, rozgnieciony czosnek, zeszklić.
Szklankę wody wymieszać z przecierem pomidorowym i winem. Przelać do rondla. Doprowadzić do wrzenia, dodać przyprawy.
Rybę pokroić na kawałki, posolić. Przełożyć do rondla, delikatnie zanurzyć w sosie. Całość przykryć pokrojonym w krążki, w grubsze piórka lub paski fenkułem.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut. Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Dobrze smakuje z orkiszowym chlebem lub kuskusem.
Biszkopt orkiszowy Składniki: 150 g mąki orkiszowej białej typ 650 4 jajka 120 g cukru trzcinowego 3 łyżki wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia z kamieniem winnym wanilia Przygotowanie:Białka ubić, […]
12 wrz 2024
Składniki: 250 g makaronu pokrojonego na łazanki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 bulwa kopru włoskiego 2 łyżki oleju słonecznikowego 3 szczypty bertramu 3 szczypty galgantu 1 łyżka „Hildegardowej przyprawy z galgantem” „Przyprawa […]
12 wrz 2024