Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Rogaliki orkiszowe
Dodano: 28 wrz 2022 Alfreda Walkowska
Składniki:
Przygotowanie:
Wymieszać drożdże, żółtka i śmietanę.
Masło posiekać z mąką i cukrem. Połączyć z pozostałymi składnikami.
Ciasto rozwałkować, wykrawać trójkąty. Nałożyć konfiturę, zawijać rogaliki.
Posmarować białkiem, ewentualnie po upieczeniu domowym lukrem, czy też posypać trzcinowym cukrem pudrem. Rogaliki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozgrzać piekarnik do 200ºC.
Piec ok. 30 min.
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]
27 lis 2024