Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Racuszki orkiszowe z jabłkami
Dodano: 23 mar 2022 Alfreda Walkowska
Składniki:
Przygotowanie:
Połączyć składniki, przygotować ciasto. Powinno mieć gładką konsystencję, gęstości budyniu/śmietany.
Na patelni rozgrzać olej, wykładać łyżką ciasto, smażyć z dwu stron na złoty kolor.
Po usmażeniu oprószyć cukrem trzcinowym.
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]
27 lis 2024