Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Puchaty orkiszowy omlet z malinami
Dodano: 26 lip 2023 Alfreda Walkowska
Puchaty orkiszowy omlet z malinami
Składniki:
Przygotowanie:
Białka oddzielić od żółtek.
W misie ubić białka na sztywno, dodawać po jednym żółtku na przemian z mlekiem. Nadal ubijać. Do powstałej puszystej masy dodać płatki, delikatnie mieszając. Na patelni rozgrzać masło, wyłożyć masę omletową, dodać maliny, przykryć. Na małym ogniu utrzymać 3-4 minuty, po czym zsunąć na pokrywkę i jeśli trzeba – odwrócić omlet i jeszcze 1-2 minuty dopiec.
Po przełożeniu na talerz dodać łyżkę śmietany, posypać migdałami i cukrem trzcinowym.
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]
27 lis 2024