Biszkopt orkiszowy ze świeżą miętą
Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]
23 kwi 2025
Pstrąg z migdałami
Dodano: 26 mar 2025 Alfreda Walkowska
Składniki:
Przygotowanie:
Rybę umyć, osuszyć, posolić, posypać przyprawami i rozgniecionym w prasce czosnkiem. Oprószyć mąką.
Rozgrzać na patelni olej, rybę podsmażać po kilka minut z obu stron.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać migdałami. Można dodać suszone pomidory. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec ok. 30 minut.
Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]
23 kwi 2025
Składniki: ok. 300 g namoczonego chleba orkiszowego (świeży lub czerstwy) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku kilka gałązek posiekanej pietruszki kilka gałązek posiekanej świeżej kolendry 1-2 łyżki grysiku orkiszowego szczypta […]
23 kwi 2025