• Alfreda Walkowska

"Warzywne żółtko na szybko"

"Warzywne żółtko na szybko"


Składniki:

  • 1 cukinia

  • 1 pomidor

  • 1 ząbek czosnku

  • 1 płaska łyżeczka masła

  • 2 żółtka

  • łyżka posiekanego szczypiorku

  • przyprawy - "Mieszanka z kozieradką", "Przyprawa do potraw - mieszanka", po 2-3 szczypty galgantu i bertramu


Przygotowanie:

Na patelni lub w rondelku rozgrzać masło.

Dodać pokrojoną w plastry cukinie, roztarty ząbek czosnku - lekko poddusić.

Dodać obrany ze skórki, pokrojony pomidor.

Żółtka połączyć z posiekanym szczypiorkiem (wymieszać w małej miseczce lub kubeczku), przyprawić.

Dodać do warzyw, delikatnie mieszając połączyć składniki. Po ścięciu się żółtka, potrawa jest gotowa.


Spożywać na ciepło z orkiszowym chlebem. Po ostygnięciu może być smarowidłem do chleba.

546 wyświetlenia

SKLEPY FIRMOWE

Polskie Centrum 

św. Hildegardy ®

dr Alfreda Walkowska

Centrum Spotkań im. Jana Pawła II
pl. kard. S. Wyszyńskiego 1
(w budynku Kościoła MB Królowej Polski)
59-220 Legnica

ul. Karmelicka 43 / przyziemie

31-128 Kraków

© copyright by Polskie Centrum św. Hildegardy ®

KONTAKT

Legnica

Poniedziałek–piątek 09:00–16:00

tel.: 76 854 64 86

(zamówienia telefoniczne)

kom.: 516 036 062

(zamówienia internetowe)

e-mail: orkisz@hildegarda.pl

Kraków

Poniedziałek–piątek 10:00–17:00

czwartek 11:00–18:00

tel. sklep stacjonarny Kraków: 665 229 744

Polski Centrum św. Hildegardy