• Alfreda Walkowska

Orkiszowa legumina z malinami

Składniki:

  • 1 szklanka wody

  • 3 łyżki płatków orkiszowych drobnych

  • 1 łyżka cukru trzcinowego

  • 1 szklanka malin

  • 2 łyżki płatków orkiszowych grubych

  • szczypta galgantu

  • szczypta bertramu

Przygotowanie:

Płatki orkiszowe drobne wymieszać w wodzie z cukrem trzcinowym.

Zagotować - około 1 minuta.

Dodać maliny.

Wymieszać i chwilę pogotować.

Na patelni uprażyć płatki orkiszowe grube.

Gotową leguminę przełożyć do miseczki, posypać uprażonymi płatkami orkiszowymi.

Można posypać cukrem trzcinowym do smaku.

Smacznego!

0 wyświetlenia

SKLEPY FIRMOWE

Polskie Centrum 

św. Hildegardy ®

dr Alfreda Walkowska

Centrum Spotkań im. Jana Pawła II
pl. kard. S. Wyszyńskiego 1
(w budynku Kościoła MB Królowej Polski)
59-220 Legnica

ul. Karmelicka 43 / przyziemie

31-128 Kraków

© copyright by Polskie Centrum św. Hildegardy ®

KONTAKT

Legnica

Poniedziałek–piątek 09:00–16:00

tel.: 76 854 64 86

(zamówienia telefoniczne)

kom.: 516 036 062

(zamówienia internetowe)

e-mail: orkisz@hildegarda.pl

Kraków

Poniedziałek–piątek 10:00–17:00

czwartek 11:00–18:00

tel. sklep stacjonarny Kraków: 665 229 744

Polski Centrum św. Hildegardy