• Alfreda Walkowska

Orkiszowa legumina z malinami

Aktualizacja: lip 22

Orkiszowa legumina z malinami - składniki:

  • 1 szklanka wody

  • 3 łyżki płatków orkiszowych drobnych

  • 1 łyżka cukru trzcinowego

  • 1 szklanka malin

  • 2 łyżki płatków orkiszowych grubych

  • szczypta galgantu

  • szczypta bertramu

Przygotowanie:

Płatki orkiszowe drobne wymieszać w wodzie z cukrem trzcinowym.

Zagotować - około 1 minuta.

Dodać maliny.

Wymieszać i chwilę pogotować.


Na patelni uprażyć płatki orkiszowe grube.

Gotową leguminę przełożyć do miseczki, posypać uprażonymi płatkami orkiszowymi.


Można posypać cukrem trzcinowym do smaku.

Smacznego!


211 wyświetlenia

SKLEPY FIRMOWE

Polskie Centrum 

św. Hildegardy ®

dr Alfreda Walkowska

Centrum Spotkań im. Jana Pawła II
pl. kard. S. Wyszyńskiego 1
(w budynku Kościoła MB Królowej Polski)
59-220 Legnica

ul. Karmelicka 43 / przyziemie

31-128 Kraków

© copyright by Polskie Centrum św. Hildegardy ®

KONTAKT

Legnica

Poniedziałek–piątek 09:00–16:00

tel.: 76 854 64 86

(zamówienia telefoniczne)

kom.: 516 036 062

(zamówienia internetowe)

e-mail: orkisz@hildegarda.pl

Kraków

Poniedziałek–piątek 10:00–17:00

czwartek 11:00–18:00

tel. sklep stacjonarny Kraków: 665 229 744

Polski Centrum św. Hildegardy