Placuszki orkiszowe z jabłkiem

Dodano: 27 gru 2023 Alfreda Walkowska

Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki orkiszowej typ 650
  • 1/2 szklanki napoju orkiszowego z migdałami
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki kasztanowej
  • 1/2 łyżeczki proszku z korzenia bertramu
  • 1 starte jabłko
  • masło klarowane do smażenia

Przygotowanie:
W misce wymieszać dobrze wszystkie składniki.
Na niewielkim ogniu smażyć małe placuszki.

Placuszki podzielone na mniejsze kawałki świetnie nadają się dla dzieci, które chcą już jeść swoimi rączkami.

Idealnie sprawdzą się jako podwieczorek lub przekąska w ciągu dnia.



Najnowsze wpisy

Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy

Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]

27 lis 2024

Jesienna zupa dyniowa z kasztanami jadalnymi

Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]

27 lis 2024

Tatarak

Rozdrobnij zatem korzeń i liście tataraku (…). Tak zmieszany proszek jedz codziennie z chle­bem lub w zupie albo pij go w ciepłym winie, aż do swojej śmierci, a nie zapadniesz […]

27 lis 2024

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin