Placuszki orkiszowe z jabłkiem

Dodano: 27 gru 2023 Alfreda Walkowska

Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki orkiszowej typ 650
  • 1/2 szklanki napoju orkiszowego z migdałami
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki kasztanowej
  • 1/2 łyżeczki proszku z korzenia bertramu
  • 1 starte jabłko
  • masło klarowane do smażenia

Przygotowanie:
W misce wymieszać dobrze wszystkie składniki.
Na niewielkim ogniu smażyć małe placuszki.

Placuszki podzielone na mniejsze kawałki świetnie nadają się dla dzieci, które chcą już jeść swoimi rączkami.

Idealnie sprawdzą się jako podwieczorek lub przekąska w ciągu dnia.



Najnowsze wpisy

Orkiszowo-malinowo do kawy

Biszkopt orkiszowy Składniki: 150 g mąki orkiszowej białej typ 650 4 jajka 120 g cukru trzcinowego 3 łyżki wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia z kamieniem winnym wanilia  Przygotowanie:Białka ubić, […]

12 wrz 2024

Łazanki z koprem włoskim

Składniki: 250 g makaronu pokrojonego na łazanki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 bulwa kopru włoskiego 2 łyżki oleju słonecznikowego 3 szczypty bertramu 3 szczypty galgantu 1 łyżka „Hildegardowej przyprawy z galgantem” „Przyprawa […]

12 wrz 2024

Szanta

1.33 Szanta (marrubium)Szanta jest ciepła, ma dostateczną ilość soku i przeciwdziała róż­nym chorobom. GłuchotaKto ma głuche uszy, powinien ugotować szantę w wodzie, póź­niej usunąć ziele, zaś gorącą parę skierować do […]

12 wrz 2024

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin