Orkiszowo-malinowo do kawy
Biszkopt orkiszowy Składniki: 150 g mąki orkiszowej białej typ 650 4 jajka 120 g cukru trzcinowego 3 łyżki wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia z kamieniem winnym wanilia Przygotowanie:Białka ubić, […]
12 wrz 2024
Placuszki kasztanowo-migdałowe na zimowe wzmocnienie
Dodano: 27 gru 2023 Alfreda Walkowska
Składniki:
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Smażyć ok. 3 minut na każdej stronie (średnica ok. 7-8 cm). Podawać według własnego uznania, np. z dżemem z pigwy, z kremem z kasztanów jadalnych, z migdałami, malinami itd.
Z powyższych składników wychodzi ok. 40 sztuk placuszków.
Biszkopt orkiszowy Składniki: 150 g mąki orkiszowej białej typ 650 4 jajka 120 g cukru trzcinowego 3 łyżki wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia z kamieniem winnym wanilia Przygotowanie:Białka ubić, […]
12 wrz 2024
Składniki: 250 g makaronu pokrojonego na łazanki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 bulwa kopru włoskiego 2 łyżki oleju słonecznikowego 3 szczypty bertramu 3 szczypty galgantu 1 łyżka „Hildegardowej przyprawy z galgantem” „Przyprawa […]
12 wrz 2024