Pietruszkowe spaghetti orkiszowe

Dodano: 28 kwi 2021 Alfreda Walkowska

Składniki:

  • 250 g makaronu spaghetti orkiszowego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka mielonych migdałów
  • 1 łyżka oleju z pestek dyni
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • „Przyprawa do potraw – mieszanka”
  • „Mieszanka przypraw z kozieradką”
  • ½ łyżeczki mielonego korzenia bertramu
  • ½ łyżeczki mielonego korzenia galgantu
  • sól

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente.

Pietruszkę i pomidor posiekać na drobną kostkę.

Na patelni rozgrzać masło klarowane. Dodać zgnieciony czosnek, pietruszkę, pomidor i przyprawy. Podsmażyć krótko, ciągle mieszając.

Na koniec dodać łyżkę oleju z pestek dyni i migdały mielone.

Makaron podawać z powstałym sosem.



Najnowsze wpisy

Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy

Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]

27 lis 2024

Jesienna zupa dyniowa z kasztanami jadalnymi

Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]

27 lis 2024

Tatarak

Rozdrobnij zatem korzeń i liście tataraku (…). Tak zmieszany proszek jedz codziennie z chle­bem lub w zupie albo pij go w ciepłym winie, aż do swojej śmierci, a nie zapadniesz […]

27 lis 2024

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin