Pietruszkowe spaghetti orkiszowe
Dodano: 28 kwi 2021
Składniki:
- 250 g makaronu spaghetti orkiszowego
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 pomidor
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka mielonych migdałów
- 1 łyżka oleju z pestek dyni
- 1 łyżka masła klarowanego
- „Przyprawa do potraw – mieszanka”
- „Mieszanka przypraw z kozieradką”
- ½ łyżeczki mielonego korzenia bertramu
- ½ łyżeczki mielonego korzenia galgantu
- sól
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente.
Pietruszkę i pomidor posiekać na drobną kostkę.
Na patelni rozgrzać masło klarowane. Dodać zgnieciony czosnek, pietruszkę, pomidor i przyprawy. Podsmażyć krótko, ciągle mieszając.
Na koniec dodać łyżkę oleju z pestek dyni i migdały mielone.
Makaron podawać z powstałym sosem.