Pietruszkowe spaghetti orkiszowe

Dodano: 28 Kwi 2021 Alfreda Walkowska

Składniki:

  • 250 g makaronu spaghetti orkiszowego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka mielonych migdałów
  • 1 łyżka oleju z pestek dyni
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • „Przyprawa do potraw – mieszanka”
  • „Mieszanka przypraw z kozieradką”
  • ½ łyżeczki mielonego korzenia bertramu
  • ½ łyżeczki mielonego korzenia galgantu
  • sól

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente.

Pietruszkę i pomidor posiekać na drobną kostkę.

Na patelni rozgrzać masło klarowane. Dodać zgnieciony czosnek, pietruszkę, pomidor i przyprawy. Podsmażyć krótko, ciągle mieszając.

Na koniec dodać łyżkę oleju z pestek dyni i migdały mielone.

Makaron podawać z powstałym sosem.