Pietruszkowe spaghetti orkiszowe

Dodano: 28 kwi 2021 Alfreda Walkowska

Składniki:

  • 250 g makaronu spaghetti orkiszowego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka mielonych migdałów
  • 1 łyżka oleju z pestek dyni
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • „Przyprawa do potraw – mieszanka”
  • „Mieszanka przypraw z kozieradką”
  • ½ łyżeczki mielonego korzenia bertramu
  • ½ łyżeczki mielonego korzenia galgantu
  • sól

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente.

Pietruszkę i pomidor posiekać na drobną kostkę.

Na patelni rozgrzać masło klarowane. Dodać zgnieciony czosnek, pietruszkę, pomidor i przyprawy. Podsmażyć krótko, ciągle mieszając.

Na koniec dodać łyżkę oleju z pestek dyni i migdały mielone.

Makaron podawać z powstałym sosem.



Najnowsze wpisy

Czereśnie ukryte w orkiszu

Składniki: Spód: 1⁄2 szklanki ziarna orkiszu siekanego 2 szklanki grysiku orkiszowego 800–900 ml wody 1 szczypta soli 80 g stopionego masła 6 łyżek cukru trzcinowego 1⁄2 łyżeczki wanilii bourbon lub 1 łyżeczka cukru […]

28 maj 2025

Hamburger orkiszowy z indykiem

Składniki: 1 bułka orkiszowa mięso indycze mielone (porcja na 1 kotlet) 1 pomidor szczypior rukola 1 cebula czerwona olej słonecznikowy do smażenia/pieczenia 1⁄3 łyżeczki bertramu 1⁄3 łyżeczki galgantu 1⁄3 łyżeczki „Przyprawy do potraw […]

28 maj 2025

Melisa

1.59 Melisa Melissa officinalisMelisa jest ciepła, zaś człowiek, który ją spożywa, lubi się śmiać, bowiem jej ciepło dotyka jego śledziony i rozwesela serce. Oczy Komu jednak w oczach rośnie bielmo, […]

28 maj 2025

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin