Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Omleśnik orkiszowy
Dodano: 03 lut 2021 Alfreda Walkowska
Składniki na ciasto:
Dodatki:
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać ze sobą.
Rozgrzać patelnię. Smażyć po obu stronach do momentu zarumienienia się.
Fenkuł i pomidor pokroić na cieniutkie plasterki.
Na połowie usmażonego placka dodajemy dodatki – ilość według uznania.
Doprawiamy przyprawami. Na koniec posypujemy niewielką ilością sera.
Placek składamy na pół i podsmażamy delikatnie po obu stronach tak aby ser się rozpuścił.
Gotowy omleśnik posypujemy rukolą i polewamy odrobiną oleju z pestek dyni.
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]
27 lis 2024