Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Napój pietruszkowy
Dodano: 23 wrz 2020 Alfreda Walkowska
Napój pietruszkowy
Składniki:
Przygotowanie:
Wino, pietruszkę i ocet winny doprowadzić do wrzenia w wysokim naczyniu o małej powierzchni parowania (bez przykrycia), gotować 5 minut; dodać miód i ponownie gotować 5 minut. Przecedzić i wlać do butelki.
Zastosowanie:
3 razy dziennie po 20 ml po jedzeniu.
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]
27 lis 2024