Tiramisu orkiszowe
Biszkopt – składniki: 6 jajek 6 łyżek wody zimnej 1 szklanka (160 g) mąki orkiszowej białej typ 650 1/2 szklanki (150 g) cukru trzcinowego cukier waniliowy, odrobina soli 1 łyżeczka […]
25 cze 2025
Napój pietruszkowy
Dodano: 23 wrz 2020 Alfreda Walkowska
Napój pietruszkowy
Składniki:
Przygotowanie:
Wino, pietruszkę i ocet winny doprowadzić do wrzenia w wysokim naczyniu o małej powierzchni parowania (bez przykrycia), gotować 5 minut; dodać miód i ponownie gotować 5 minut. Przecedzić i wlać do butelki.
Zastosowanie:
3 razy dziennie po 20 ml po jedzeniu.
Biszkopt – składniki: 6 jajek 6 łyżek wody zimnej 1 szklanka (160 g) mąki orkiszowej białej typ 650 1/2 szklanki (150 g) cukru trzcinowego cukier waniliowy, odrobina soli 1 łyżeczka […]
25 cze 2025
Składniki: 1/2 kg wątróbek drobiowych 200 g boczniaków 2 łyżki szczypiorku posiekanego 2-3 ząbki czosnku kilka rzodkiewek 2 łyżki masła 1/2 l mleka 1 l wody sól, pieprz Przygotowanie:Wątróbkę włożyć […]
25 cze 2025