Napój pietruszkowy

Dodano: 23 wrz 2020 Alfreda Walkowska

Napój pietruszkowy

Składniki:

  • 1 l dobrego wina gronowego
  • 10-12 łodyg natki pietruszki
  • 2 łyżki octu winnego
  • 70-150 g (3-7 łyżek) miodu (diabetycy tylko 70 g)

Przygotowanie:

Wino, pietruszkę i ocet winny doprowadzić do wrzenia w wysokim naczyniu o małej powierzchni parowania (bez przykrycia), gotować 5 minut; dodać miód i ponownie gotować 5 minut. Przecedzić i wlać do butelki.

Zastosowanie:

3 razy dziennie po 20 ml po jedzeniu.



Najnowsze wpisy

Tiramisu orkiszowe

Biszkopt – składniki: 6 jajek 6 łyżek wody zimnej 1 szklanka (160 g) mąki orkiszowej białej typ 650 1/2 szklanki (150 g) cukru trzcinowego cukier waniliowy, odrobina soli 1 łyżeczka […]

25 cze 2025

Wątróbka drobiowa z boczniakami

Składniki: 1/2 kg wątróbek drobiowych 200 g boczniaków 2 łyżki szczypiorku posiekanego 2-3 ząbki czosnku kilka rzodkiewek 2 łyżki masła 1/2 l mleka 1 l wody sól, pieprz Przygotowanie:Wątróbkę włożyć […]

25 cze 2025

Nagietek

1.122 Nagietek (calendula)Nagietek jest zimny i wilgotny. Ponadto posiada w sobie dużą zieloną siłę i przeciwdziała truciźnie. OtrucieCzłowiek, który zje lub wypije truciznę i któremu została ona podana, powinien ugotować […]

25 cze 2025

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin