Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Miodowe ciasto orkiszowe
Dodano: 25 paź 2023 Alfreda Walkowska
Składniki:
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do temperatury ok. 180-190°C (góra/dół).
W jednej misce wymieszać składniki sypkie: mąkę, sodę, sól, cukier waniliowy.
W drugiej misce wymieszać składniki płynne: masło z miodem. Po uzyskaniu jednej konsystencji dodawać kolejno jajka. Kiedy wszystkie składniki się połączą dodać zawartość miski pierwszej (wymieszane składniki suche). Na samym końcu dodać jogurt.
Powstałą masę przełożyć do tortownicy natłuszczonej masłem. Piec około 30-40 minut.
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]
27 lis 2024