Leczo warzywne z kuskusem orkiszowym

Dodano: 24 cze 2020

Leczo warzywne z kuskusem orkiszowym

Składniki:

  • kuskus orkiszowy
  • garść fasolki szparagowej
  • 3-4 marchewki
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta galgantu w proszku
  • szczypta bertramu w proszku
  • „Przyprawa do potraw – mieszanka”
  • szczypta „mieszanki przypraw z kozieradką”

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa umyć i pokroić według naszego uznania, np. na paseczki (marchew i cukinię).

Warzywa utusić na rozgrzanym maśle lub oleju. Można dodać odrobinę wody. 20-30 minut.

Kuskus zalewamy wrzątkiem, krótko przed podaniem. Kuskus pęcznieje kilka minut.

Łączymy warzywa z kuskusem.

Przed podaniem można dodać szczypior lub pietruszkę.