Leczo warzywne z kuskusem orkiszowym
Dodano: 24 cze 2020
Leczo warzywne z kuskusem orkiszowym
Składniki:
- kuskus orkiszowy
- garść fasolki szparagowej
- 3-4 marchewki
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- szczypta galgantu w proszku
- szczypta bertramu w proszku
- „Przyprawa do potraw – mieszanka”
- szczypta „mieszanki przypraw z kozieradką”
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa umyć i pokroić według naszego uznania, np. na paseczki (marchew i cukinię).
Warzywa utusić na rozgrzanym maśle lub oleju. Można dodać odrobinę wody. 20-30 minut.
Kuskus zalewamy wrzątkiem, krótko przed podaniem. Kuskus pęcznieje kilka minut.
Łączymy warzywa z kuskusem.
Przed podaniem można dodać szczypior lub pietruszkę.