Leczo warzywne z kuskusem orkiszowym

Dodano: 24 cze 2020 Alfreda Walkowska

Leczo warzywne z kuskusem orkiszowym

Składniki:

  • kuskus orkiszowy
  • garść fasolki szparagowej
  • 3-4 marchewki
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta galgantu w proszku
  • szczypta bertramu w proszku
  • „Przyprawa do potraw – mieszanka”
  • szczypta „mieszanki przypraw z kozieradką”

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa umyć i pokroić według naszego uznania, np. na paseczki (marchew i cukinię).

Warzywa utusić na rozgrzanym maśle lub oleju. Można dodać odrobinę wody. 20-30 minut.

Kuskus zalewamy wrzątkiem, krótko przed podaniem. Kuskus pęcznieje kilka minut.

Łączymy warzywa z kuskusem.

Przed podaniem można dodać szczypior lub pietruszkę.



Najnowsze wpisy

Biszkopt orkiszowy ze świeżą miętą

Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]

23 kwi 2025

Kotleciki z chleba orkiszowego

Składniki: ok. 300 g namoczonego chleba orkiszowego (świeży lub czerstwy) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku kilka gałązek posiekanej pietruszki kilka gałązek posiekanej świeżej kolendry 1-2 łyżki grysiku orkiszowego szczypta […]

23 kwi 2025

Kmin rzymski

1.17 Kmin (ciminum, carvum)Kmin (kmin rzymski) ma w sobie umiarkowane ciepło i jest suchy. DusznościDla człowieka cierpiącego z powodu duszności  spożywanie kminu jest dobre i pożyteczne, niezależnie od sposobu jego podania, bowiem […]

23 kwi 2025

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin