Leczo warzywne z kuskusem orkiszowym

Dodano: 24 cze 2020 Alfreda Walkowska

Leczo warzywne z kuskusem orkiszowym

Składniki:

  • kuskus orkiszowy
  • garść fasolki szparagowej
  • 3-4 marchewki
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta galgantu w proszku
  • szczypta bertramu w proszku
  • „Przyprawa do potraw – mieszanka”
  • szczypta „mieszanki przypraw z kozieradką”

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa umyć i pokroić według naszego uznania, np. na paseczki (marchew i cukinię).

Warzywa utusić na rozgrzanym maśle lub oleju. Można dodać odrobinę wody. 20-30 minut.

Kuskus zalewamy wrzątkiem, krótko przed podaniem. Kuskus pęcznieje kilka minut.

Łączymy warzywa z kuskusem.

Przed podaniem można dodać szczypior lub pietruszkę.



Najnowsze wpisy

Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy

Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]

27 lis 2024

Jesienna zupa dyniowa z kasztanami jadalnymi

Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]

27 lis 2024

Tatarak

Rozdrobnij zatem korzeń i liście tataraku (…). Tak zmieszany proszek jedz codziennie z chle­bem lub w zupie albo pij go w ciepłym winie, aż do swojej śmierci, a nie zapadniesz […]

27 lis 2024

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin