Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Krem kasztanowo–migdałowy
Dodano: 25 wrz 2024 Alfreda Walkowska
Składniki:
Przygotowanie:
Do zimnej wody dodać mąkę orkiszową, mąkę kasztanową, przyprawy. Wymieszać.
Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając, gotować 3–4 minuty.
Gęstą, gorącą masę przelać na talerz lub do miseczki.
Posypać migdałami i czekoladą startą na tarce, na środek wyłożyć łyżkę ulubionej konfitury.
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]
27 lis 2024