Biszkopt orkiszowy ze świeżą miętą
Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]
23 kwi 2025
Kotleciki z chleba orkiszowego
Dodano: 23 kwi 2025 Alfreda Walkowska
Składniki:
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na patelni. Do namoczonego chleba dodać pozostałe składniki. Wymieszać. Formować małe kotleciki. Smażyć na rozgrzanym maśle po obu stronach, do momentu zarumienienia się. Smaczne zarówno na ciepło i na zimno.
Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]
23 kwi 2025
1.17 Kmin (ciminum, carvum)Kmin (kmin rzymski) ma w sobie umiarkowane ciepło i jest suchy. DusznościDla człowieka cierpiącego z powodu duszności spożywanie kminu jest dobre i pożyteczne, niezależnie od sposobu jego podania, bowiem […]
23 kwi 2025