Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Kluseczki z wątróbką drobiową
Dodano: 31 maj 2023 Alfreda Walkowska
Składniki:
Przygotowanie:
Wątróbkę krótko podsmażoną lub surową zmielić, dodać grysik, mąkę orkiszową, żółtko i bertram. Wymieszać, zagnieść.
Łyżką odmierzać porcje i rzucać na gotującą się wodę. Gotować 4–5 minut. Posolić po ugotowaniu.
Podawać np. z rosołem lub sosem cebulowym ze szczypiorkiem.
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]
27 lis 2024