Biszkopt orkiszowy ze świeżą miętą
Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]
23 kwi 2025
Kluseczki z wątróbką drobiową
Dodano: 31 maj 2023 Alfreda Walkowska
Składniki:
Przygotowanie:
Wątróbkę krótko podsmażoną lub surową zmielić, dodać grysik, mąkę orkiszową, żółtko i bertram. Wymieszać, zagnieść.
Łyżką odmierzać porcje i rzucać na gotującą się wodę. Gotować 4–5 minut. Posolić po ugotowaniu.
Podawać np. z rosołem lub sosem cebulowym ze szczypiorkiem.
Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]
23 kwi 2025
Składniki: ok. 300 g namoczonego chleba orkiszowego (świeży lub czerstwy) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku kilka gałązek posiekanej pietruszki kilka gałązek posiekanej świeżej kolendry 1-2 łyżki grysiku orkiszowego szczypta […]
23 kwi 2025