Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Jesienna zupa dyniowa z kasztanami jadalnymi
Dodano: 27 lis 2024 Alfreda Walkowska
Składniki:
Przygotowanie:
Marchew, pietruszkę i seler pokroić w słupki, wrzucić do garnka z wodą, zagotować. Dynię obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Pomidory pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Całość gotować około 15 minut. Doprawić do smaku miodem, sokiem z limonki, galgantem, solą i pieprzem. Wlać do miseczki. Dodać kasztany jadalne pokrojone w drobne kawałki.
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Rozdrobnij zatem korzeń i liście tataraku (…). Tak zmieszany proszek jedz codziennie z chlebem lub w zupie albo pij go w ciepłym winie, aż do swojej śmierci, a nie zapadniesz […]
27 lis 2024