Hildegardowa kompozycja na odporność

Dodano: 03 lut 2021 Alfreda Walkowska

Składniki:

  • Galgant – proszek z korzenia – 2 łyżki
  • Bertram – proszek z korzenia – 2 łyżki
  • Cynamon mielony – Ceylon – w proszku – 2 łyżki
  • Cytwar (proszek) – kurkuma plamista – 1 łyżka
  • Imbir – korzeń mielony – 1 łyżka

Przygotowanie:

Wszystkie składniki razem wymieszać.

Spożywać 1 lub 2 razy dziennie ½ łyżeczki mieszanki np. w ciepłej herbacie, można zagotować w wodzie, w winie, dodać do posiłku.



Najnowsze wpisy

Biszkopt orkiszowy ze świeżą miętą

Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]

23 kwi 2025

Kotleciki z chleba orkiszowego

Składniki: ok. 300 g namoczonego chleba orkiszowego (świeży lub czerstwy) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku kilka gałązek posiekanej pietruszki kilka gałązek posiekanej świeżej kolendry 1-2 łyżki grysiku orkiszowego szczypta […]

23 kwi 2025

Kmin rzymski

1.17 Kmin (ciminum, carvum)Kmin (kmin rzymski) ma w sobie umiarkowane ciepło i jest suchy. DusznościDla człowieka cierpiącego z powodu duszności  spożywanie kminu jest dobre i pożyteczne, niezależnie od sposobu jego podania, bowiem […]

23 kwi 2025

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin