Hildegardowa kompozycja na odporność

Dodano: 03 lut 2021 Alfreda Walkowska

Składniki:

  • Galgant – proszek z korzenia – 2 łyżki
  • Bertram – proszek z korzenia – 2 łyżki
  • Cynamon mielony – Ceylon – w proszku – 2 łyżki
  • Cytwar (proszek) – kurkuma plamista – 1 łyżka
  • Imbir – korzeń mielony – 1 łyżka

Przygotowanie:

Wszystkie składniki razem wymieszać.

Spożywać 1 lub 2 razy dziennie ½ łyżeczki mieszanki np. w ciepłej herbacie, można zagotować w wodzie, w winie, dodać do posiłku.



Najnowsze wpisy

Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy

Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]

27 lis 2024

Jesienna zupa dyniowa z kasztanami jadalnymi

Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]

27 lis 2024

Tatarak

Rozdrobnij zatem korzeń i liście tataraku (…). Tak zmieszany proszek jedz codziennie z chle­bem lub w zupie albo pij go w ciepłym winie, aż do swojej śmierci, a nie zapadniesz […]

27 lis 2024

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin