Biszkopt orkiszowy ze świeżą miętą
Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]
23 kwi 2025
Garść orkiszu na szybko
Dodano: 28 cze 2023 Alfreda Walkowska
Składniki:
Przygotowanie:
Ziarno orkiszu po opłukaniu należy ugotować.
Masło rozgrzać na patelni, dodać rozgnieciony i pokrojony czosnek, posiekaną na piórka cebulę, pokrojony na cienkie plastry/piórka fenkuł – poddusić krótko-1-2 minuty.
Wyłożyć na talerz ziarno, warzywa, buraczki – doprawić, posypać szczypiorkiem i migdałami.
Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]
23 kwi 2025
Składniki: ok. 300 g namoczonego chleba orkiszowego (świeży lub czerstwy) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku kilka gałązek posiekanej pietruszki kilka gałązek posiekanej świeżej kolendry 1-2 łyżki grysiku orkiszowego szczypta […]
23 kwi 2025