Deser orkiszowy z czereśniami, melisą i kasztanem jadalnym

Dodano: 23 cze 2021 Alfreda Walkowska

Składniki:

  • 1/2 l wody
  • 2 łyżki grysiku orkiszowego
  • 2 łyżki mąki kasztanowej
  • 1 łyżka posiekanej melisy
  • 1/2 łyżeczki bertramu
  • 1 szklanka czereśni

Przygotowanie:

Do zimnej wody wsypać grysik orkiszowy i mąkę kasztanową (mąkę z kasztana jadalnego), wymieszać. Zagotować. Gotować 2-3 minuty, mieszać aby nie przywarło.
Dodać posiekaną melisę, wydrylowane czereśnie.
Przełożyć do pucharków, posypać cukrem trzcinowym, udekorować czereśniami.



Najnowsze wpisy

Macierzanka

Thymus serpyllum L. 1.32 Macierzanka piaskowa (quenela, cunnela, fetvurz, kleyn dost, serpillum) Macierzanka jest ciepła i umiarkowana. WysypkaCzłowiek, który ma słabe ciało, wskutek czego pokrywa się ono wykwitami jak w […]

25 wrz 2024

Udko z kurczaka faszerowane kasztanami jadalnymi w sosie z derenia

Udko z kurczaka faszerowane kasztanami jadalnymi w sosie z derenia udko z kurczaka  farsz do udka: filet drobiowy 10g, kasztany jadalne 10g  białko z jednego jajka, przyprawa hildegardowa  pietruszka natka […]

25 wrz 2024

Kaszotto z ziarna orkiszu z borowikami

Składniki: 200 g ziarna orkiszu siekanego   100 g  borowików – świeże lub mrożone 1 szalotka 10 g masła 1 g korzenia galgantu w proszku  1/2 łyżeczki „Przyprawy do potraw […]

25 wrz 2024

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin