Ciecierzycowa sałatka z łososiem z makaronem orkiszowym

Dodano: 23 lut 2022 Alfreda Walkowska

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanego makaronu orkiszowego (al – dente) np. świderki
  • 3 łyżki ugotowanej ciecierzycy
  • 2 ugotowane jajka
  • 2 łyżki drobno pokrojonych marynowanych grzybów
  • 2 łyżki posiekanego drobno szczypiorku
  • 2 łyżki pokrojonego w cienkie paseczki łososia dzikiego
  • 3 łyżki majonezu z ciecierzycy
  • 2-3 szczypty galgantu, bertramu
  • odrobinę soli i 2-3 szczypty mieszanki z kozieradką 

Przygotowanie:
Wszystkie składniki przełożyć do misy, delikatnie wymieszać, doprawić.



Najnowsze wpisy

Różyczki

Składniki: 200 g mąki orkiszowej (typ 650) 3 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 szczypta soli 1 szczypta galgantu 1 szczypta bertramu 1⁄2–1 l tłuszczu do głębokiego smażenia (np. oleju słonecznikowego do […]

26 lut 2025

Pierogi orkiszowe

Ciasto: 1 szklanka wody ciepłej 550 g mąki orkiszowej (typ 650) 1 jajko 2 łyżki oleju do smażenia/pieczenia lub miękkiego masła Farsz tradycyjny: 1⁄2 kg ugotowanych ziemniaków 1⁄2 kg twarogu (np. półtłustego) […]

26 lut 2025

Goździk

1.27 Goździk (gariofoles, cariofoles)Goździk jest bardzo gorący i ma w sobie również pewną wilgoć, która daje się odczuć dzięki słodyczy, podobnie jak słodka wil­goć miodu. GłowaJeśli ktoś cierpi z powodu dolegliwości […]

26 lut 2025

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin