Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Ciasto orkiszowe z papierówkami
Dodano: 24 lip 2024 Alfreda Walkowska
Składniki:
Dodatkowo:
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C.
Przygotować tortownicę z kominem, natłuścić masłem. Oprószyć grysikiem orkiszowym.
Wyłożyć ćwiartki papierówek.
Jajka, cukier miksować aż powstanie puszysta konsystencja.
Dodać olej. Zmiksować całość.
Dosypywać mąkę orkiszową cały czas miksując.
Dodać cynamon i proszek do pieczenia. Wszystko razem połączyć, nadal miksując.
Powstałe ciasto wylać na papierówki.
Piec około godzinę.
Poczekać aż wystygnie. Posypać cukrem pudrem trzcinowym.
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]
27 lis 2024