Batonik orkiszowy
Składniki: 240 g masła 170 g miodu 150 g cukru trzcinowego 300 g płatków orkiszowych grubych 100 g płatków orkiszowych drobnych 1 łyżeczka cynamonu Cejlońskiego Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do 180°C. Blachę […]
29 sty 2025
Ciasteczka orkiszowe z kasztanami jadalnymi
Dodano: 24 cze 2020 Alfreda Walkowska
Ciasteczka orkiszowe z kasztanami jadalnymi
Składniki:
Przygotowanie:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Uformować ciasteczka według uznania.
Piec w 180 stopniach 20-25 minut.
Ciasteczka można opruszyć zmieloną czekoladą, makiem lub wiórkami kokosowymi.
Składniki: 240 g masła 170 g miodu 150 g cukru trzcinowego 300 g płatków orkiszowych grubych 100 g płatków orkiszowych drobnych 1 łyżeczka cynamonu Cejlońskiego Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do 180°C. Blachę […]
29 sty 2025
Składniki: 400 g makaronu orkiszowego (świderki, rurki, muszelki albo radiatory) 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 duży pomidor 10 średnich pieczarek 1⁄2 pęczka szczypiorku 100 g sera mozzarella 1⁄3 łyżeczki „Mieszanki przypraw […]
29 sty 2025