Biszkopt orkiszowy ze świeżą miętą
Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]
23 kwi 2025
Ciasteczka orkiszowe z kasztanami jadalnymi
Dodano: 24 cze 2020 Alfreda Walkowska
Ciasteczka orkiszowe z kasztanami jadalnymi
Składniki:
Przygotowanie:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Uformować ciasteczka według uznania.
Piec w 180 stopniach 20-25 minut.
Ciasteczka można opruszyć zmieloną czekoladą, makiem lub wiórkami kokosowymi.
Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]
23 kwi 2025
Składniki: ok. 300 g namoczonego chleba orkiszowego (świeży lub czerstwy) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku kilka gałązek posiekanej pietruszki kilka gałązek posiekanej świeżej kolendry 1-2 łyżki grysiku orkiszowego szczypta […]
23 kwi 2025