Biszkopt orkiszowy ze świeżą miętą
Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]
23 kwi 2025
Chrupaki orkiszowe z kozim serem
Dodano: 27 kwi 2022 Alfreda Walkowska
Składniki:
Przygotowanie:
Roztopić masło. Wsypać płatki orkiszowe. Wymieszać i ostudzić. Roztrzepać jajko, dodać do płatków. Do mąki orkiszowej dodać proszek do pieczenia, sól, starty ser i drobno posiekane listki szałwii.
Dodać do płatków. Dokładnie wymieszać.
Rozgrzać piekarnik do 220°C.
Uformować małe kulki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć kulki. Piec 8 – 10 minut.
Biszkopt – składniki: 250 g mąki orkiszowej typ 650 1 szklanka cukru trzcinowego 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia likier (smak wg uznania) zmieszany z wodą w proporcji 1:1 […]
23 kwi 2025
Składniki: ok. 300 g namoczonego chleba orkiszowego (świeży lub czerstwy) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku kilka gałązek posiekanej pietruszki kilka gałązek posiekanej świeżej kolendry 1-2 łyżki grysiku orkiszowego szczypta […]
23 kwi 2025