Orkiszowo-malinowo do kawy
Biszkopt orkiszowy Składniki: 150 g mąki orkiszowej białej typ 650 4 jajka 120 g cukru trzcinowego 3 łyżki wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia z kamieniem winnym wanilia Przygotowanie:Białka ubić, […]
12 wrz 2024
Chrupaki orkiszowe z kozim serem
Dodano: 27 kwi 2022 Alfreda Walkowska
Składniki:
Przygotowanie:
Roztopić masło. Wsypać płatki orkiszowe. Wymieszać i ostudzić. Roztrzepać jajko, dodać do płatków. Do mąki orkiszowej dodać proszek do pieczenia, sól, starty ser i drobno posiekane listki szałwii.
Dodać do płatków. Dokładnie wymieszać.
Rozgrzać piekarnik do 220°C.
Uformować małe kulki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć kulki. Piec 8 – 10 minut.
Biszkopt orkiszowy Składniki: 150 g mąki orkiszowej białej typ 650 4 jajka 120 g cukru trzcinowego 3 łyżki wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia z kamieniem winnym wanilia Przygotowanie:Białka ubić, […]
12 wrz 2024
Składniki: 250 g makaronu pokrojonego na łazanki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 bulwa kopru włoskiego 2 łyżki oleju słonecznikowego 3 szczypty bertramu 3 szczypty galgantu 1 łyżka „Hildegardowej przyprawy z galgantem” „Przyprawa […]
12 wrz 2024