Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Chrupaki orkiszowe z kozim serem
Dodano: 27 kwi 2022 Alfreda Walkowska
Składniki:
Przygotowanie:
Roztopić masło. Wsypać płatki orkiszowe. Wymieszać i ostudzić. Roztrzepać jajko, dodać do płatków. Do mąki orkiszowej dodać proszek do pieczenia, sól, starty ser i drobno posiekane listki szałwii.
Dodać do płatków. Dokładnie wymieszać.
Rozgrzać piekarnik do 220°C.
Uformować małe kulki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć kulki. Piec 8 – 10 minut.
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]
27 lis 2024