Chlebko-babeczki orkiszowe ze szczypiorkiem

Dodano: 22 wrz 2021

Składniki:

  • ok. 250 g suchego chleba
  • 1 pomidor obrany lub kilka suszonych plastrów pomidora
  • 100 g sera feta
  • garść drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia z kamieniem winnym
  • 1/2 łyżeczki mieszanki z kozieradką
  • 1/2 łyżeczki bertramu
  • 1/2 łyżeczki galgantu
  • Przyprawa do potraw – mieszanka – do smaku

Przygotowanie:

Namoczony chleb rozdrobnić, dodać drobno pokrojony pomidor i fetę. Wymieszać. Dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku i wszystko dokładnie wymieszać.

Przełożyć do papilotek na mufinki. Rozgrzać piekarnik do 180°C.

Piec przez ok. 20 minut.

Podawać na zimno.