Chlebko-babeczki orkiszowe ze szczypiorkiem
Dodano: 22 wrz 2021
Składniki:
- ok. 250 g suchego chleba
- 1 pomidor obrany lub kilka suszonych plastrów pomidora
- 100 g sera feta
- garść drobno posiekanego szczypiorku
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia z kamieniem winnym
- 1/2 łyżeczki mieszanki z kozieradką
- 1/2 łyżeczki bertramu
- 1/2 łyżeczki galgantu
- Przyprawa do potraw – mieszanka – do smaku
Przygotowanie:
Namoczony chleb rozdrobnić, dodać drobno pokrojony pomidor i fetę. Wymieszać. Dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku i wszystko dokładnie wymieszać.
Przełożyć do papilotek na mufinki. Rozgrzać piekarnik do 180°C.
Piec przez ok. 20 minut.
Podawać na zimno.