Chlebko-babeczki orkiszowe ze szczypiorkiem

Dodano: 22 wrz 2021 Alfreda Walkowska

Składniki:

  • ok. 250 g suchego chleba
  • 1 pomidor obrany lub kilka suszonych plastrów pomidora
  • 100 g sera feta
  • garść drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia z kamieniem winnym
  • 1/2 łyżeczki mieszanki z kozieradką
  • 1/2 łyżeczki bertramu
  • 1/2 łyżeczki galgantu
  • Przyprawa do potraw – mieszanka – do smaku

Przygotowanie:

Namoczony chleb rozdrobnić, dodać drobno pokrojony pomidor i fetę. Wymieszać. Dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku i wszystko dokładnie wymieszać.

Przełożyć do papilotek na mufinki. Rozgrzać piekarnik do 180°C.

Piec przez ok. 20 minut.

Podawać na zimno.



Najnowsze wpisy

Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy

Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]

27 lis 2024

Jesienna zupa dyniowa z kasztanami jadalnymi

Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]

27 lis 2024

Tatarak

Rozdrobnij zatem korzeń i liście tataraku (…). Tak zmieszany proszek jedz codziennie z chle­bem lub w zupie albo pij go w ciepłym winie, aż do swojej śmierci, a nie zapadniesz […]

27 lis 2024

© 2024 copyright 2006-2024 by Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska. Wszystkie prawa zastrzeżone

Realizacja: KULIKOWSKI-IT.pl Strony internetowe Szczecin