Tort orkiszowy wiśniowo–czekoladowy
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Błyskawiczny kakaowiec orkiszowy
Dodano: 21 gru 2022 Alfreda Walkowska
Składniki:
Wymieszać.
Dodać:
Wszystkie składniki wymieszać.
Nagrzać piekarnik do 170°C.
Ciasto przelać do natłuszczonej okrągłej formy do pieczenia.
Piec około 55 minut.
Pozostawić do wystudzenia.
Przygotować polewę.
Składniki:
Składniki wymieszać w rondelku, zagotować. Powstałą polewą polać ostudzone ciasto. Przybrać płatkami migdałowymi.
Tort składa się z kilku składników: Biszkopt orkiszowo-czekoladowy 5 jajek 130 g mąki orkiszowej typ 650 45 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru pudru trzcinowego 20 g kakao Krem kasztanowo-waniliowy […]
27 lis 2024
Składniki: 250 g dyni zwyczajnej 100 g kasztanów jadalnych 150 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 100 g pomidorów bez skóry 50 ml miodu lipowego 50 ml soku z limonki 2 […]
27 lis 2024